Hadházy Sándor

SzentendreDobogókői út 1. I.em. 6.3. választókerület
2017 Jun. 8 13:48

Pénteken átadják a budakalászi körforgalmat a közlekedőknek

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt tájékoztatója:

 

 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az M0 autóút – 11. sz. főút körforgalmú csomópontjának átépítése és kapacitásbővítése jelzőlámpás forgalomirányítással tárgyú kivitelezési munka befejező fázisához érkezett azzal, hogy 2017.06.09-én, a hajnali órákban, a jelzőlámpák bekapcsolásával párhuzamosan, a körforgalmat teljes felületen átadjuk a forgalomnak.

 

 

Az új forgalmi rend szerint a közlekedőknek először a tervezett útirányuknak megfelelő belépési sávba kell besorolniuk. A megfelelő belépési sáv kiválasztását sematikus ábrákkal kiegészített útirányjelző táblák segítik. A körforgalomba csak a belépést szabályozó forgalomirányító jelzőlámpák zöld jelzése esetén lehet belépni. A jelzőlámpa rendszer forgalomfüggő üzemmódban (nem fix program alapján) működik. A választott forgalmi sáv a körpályából kivezeti az autóst a választott irányba. A körpályán belül iránytévesztés/váltás nem lehetséges, mivel az egyes forgalmi sávok közé telepítendő gömbsüvegsor fizikailag megakadályozza a sávváltást.

 

 

A forgalomlefolyást az új csomópontban a csatolt ábrák szemléltetik!

 

 

Az új forgalmi rend bevezetésének napját (2017.06.09.) követő közel 2 hétben (műszaki átadás-átvételi eljárása ideje alatt), a forgalom kisebb zavarásával járó munkavégzés még elő fordulhat a csomópontban, ezért további megértésüket, és türelmüket kérjük!

 

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt., mint beruházó nevében ezúton szeretnénk kifejezni köszönetünket a csomópont megvalósításában tanúsított együttműködésükért és segítségükért!

 

 

 

Hadházy Sándor

Szentendre, Dobogókői út 1. I.em. 6.
eseménynaptár