2015 Jul. 9 12:32

Átadták a 10-es főút ürömi csomópontjánál a körforgalmi utat

Határidőre elkészült és átadták a 10-es főút ürömi csomópontjánál a körforgalmi utat. Az átadáson köszöntő beszédet mondott dr. Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára.

Mint azt Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkára elmondta, a körforgalom megépítésével a Budapest környéki közlekedés több évtizede fennálló problémájára sikerült megnyugtató megoldást találni.

Az NFM megbízásából létrejött beruházásnak köszönhetően javul a közlekedésbiztonság, csökken a torlódás, a környék élhetőbbé, könnyebben megközelíthetővé, korszerűbbé válik. A felújítás összességében az erre közlekedő és az itt élő emberek életminőségét javítja – tette hozzá. A körforgalom építésével – amely nettó hétszázmillió forintba került – párhuzamosan folyik a kivitelezés a 10-es főút bevezető szakaszán, amelynek célja a Bécsi úti szintbeni vasúti átjáró kiváltása. Megköszönte Hadházy Sándor a térség országgyűlési képviselőjének kitartó erőfeszítéseit, hogy ezen az útszakaszon a több évtizede fennálló közlekedési problémát sikerült javítani.