Hadházy Sándor

SzentendreDobogókői út 1. I.em. 6.3. választókerület
2015 Apr. 30 09:17

Konzultáció a településekkel a fejlesztésekről és a pénzügyi stabilitásról (1)

Hadházy Sándor térségünk országgyűlési képviselője konzultáció sorozatot kezdeményezett a térségi település vezetőkkel a helyi fejlesztési igényekről, lehetőségekről és a pénzügyi stabilitás fontosságáról. A konzultáció sorozat folytatása annak a térségi polgármesteri összejövetelnek, mely alkalmával Hadházy Sándor tájékoztatta a térség polgármestereit a ciklusban elérhető és pest megyét érintő uniós pályázati lehetőségekről.

 

Hadházy Sándor kiemelte mennyire fontos a dunamenti- és a pilisi mikrotérségi összefogás, közös települési célok feltárása, megvalósítása. Kérte a polgármestert, gyűjtsék össze a helyi problémákat és a jövőben közösen tekintsék át miként lehet megoldani azokat. A helyi kis- és középvállalkozások segítését, megerősítését, ezen keresztül a munkahelyteremtést kulcs fontosságúnak nevezték és megállapodtak abban, hogy folytatják a közös munkát.

 

Dunabogdány

 

Schuszter Gergely polgármester tájékoztatást adott a település költségvetési helyzetéről, elmondta, hogy az idei költségvetési főösszeg 343 millió Ft és ennek közel a 10%-át tudják a településen fejlesztésekre, beruházásokra fordítani. Megemlítette, hogy a helyi bevételeik közel 70%-át a vállalkozók által befizetett iparűzési adó teszi ki.

 

Megállapodtak abban, hogy a legfontosabb ebben a ciklusban Dunabogdány fejlesztése és pénzügyi stabilitása. Dunabogdány polgármestere kitért arra, hogy a fontos célok között van az utak karbantartása, földutak megszüntetése, belterületi vízrendezés és az árvízi védekezés tervezése továbbá kiemelt célok a településen a helyi közösségek megerősítése, vízparti kultúrélet fellendítése, Kultúrkert Koncepciós terv keretein belül a Kultúház rekonstrukciója.

 

Visegrád

 

Félegyházi András polgármester, Hintenberger András a Városfejlesztési Bizottság Elnöke és Rüll Tamás főépítész fogadta Hadházy Sándor országgyűlési képviselőt a Polgármesteri Hivatalban. Félegyházi András polgármester a város költségvetésének ismertetése közben felhívta a figyelmet, milyen fejlesztési tételek szükségesek a településen a következő években. Hadházy Sándor tájékoztatta a város vezetőit, milyen fejlesztési- és pályázati lehetőségek várhatóak a közeljövőben és felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos lesz a következő években a település pénzügyi helyzetét stabilizálni. Szó esett még a település vezetők által összeállított 18 pontos projekt listáról és a VEKOP által kínált pályázati lehetőségekről. A térségnek, így Visegrádnak is a legfontosabb feladata a turizmus fejlesztése, a helyi kerékpárhálózat összekötése a térség és az ország úthálózatával. Kiemelten fontos feladatként kezelték a megbeszélés alatt a települést érintő árvízi- és a belterületi vízelvezetési kérdéseket.

 

Pilisborosjenő

 

Pilisborosjenőn Küller János polgármester fogadta Hadházy Sándor országgyűlési képviselőt. A megbeszélés kezdetén a falu költségvetését tekintették át, Küller János polgármester kiemelte, hogy mennyire fontos a helyi bevételek közel 200 milliós nagysága és azon dolgoznak, hogy a saját bevételeiket milyen módon tudják növelni. A polgármester kiemelte, hogy a településnek nagyon fontos a helyben lakó, de máshol vállalkozó lakosok visszacsábítása. A megbeszélésen nagyon sok, a települést érintő fejlesztési- és megoldandó feladat került terítékre, melyekre Hadházy Sándor tett megoldási javaslatokat, többek között a belterületi útépítés és vízrendezés, a település gazdasági pozíciójának javítása, energia megtakarítási beruházások, a vállalkozók adóerő képességének növelése. Küller János polgármester megemlítette még, hogy a településnek nagyon fontos a teljes vízrendezési terv aktualizálása, a településen áthaladó patak vízügyi rendezése, a 10. sz. fk. út melletti területek szennyvízhálózatának fejlesztése.

 

Csobánka

 

Csobánka, az egyik legszebb gyöngyszem a pilisben, a település polgármestere Winkler Sándor Józsefné polgármester asszony bizakodva fogadta Hadházy Sándor országgyűlési képviselőt a polgármesteri hivatalban. Hadházy Sándor támogatásáról biztosította a polgármester asszonyt és a továbbiakban is minden helyi probléma megoldásában felajánlotta segítségét. A megbeszélésen áttekintették Csobánka pénzügyi helyzetét, Hadházy Sándor ösztönözte a polgármester asszony, hogy törekedjen a település a gazdasági stabilitásra. A polgármester asszony kiemelte, mennyire fontos a település csapadékvíz rendezése, hiszen a falun áthaladó pataknál többször problémát okoz a hosszan zajló esőzések ideje alatt lezúduló víz mennyisége. Fontosnak tartotta még a település saját bevételeinek növelését, a belterületi útviszonyok javítását, a közmű ellátottság javítását.

 

Hadházy Sándor

Szentendre, Dobogókői út 1. I.em. 6.
eseménynaptár